Gyártók Újabb lehetséges felvásárlás: A PSA megvenné a Lotust és a Protont

Újabb lehetséges felvásárlás: A PSA megvenné a Lotust és a Protont

autopro.hu/R.M. | 2017.03.28 09:37

Újabb lehetséges felvásárlás: A PSA megvenné a Lotust és a Protont

Eddig még a kínai Geelyvel voltak versenyben, ám az hirtelen visszalépett a vásárlástól. A német Opel mellett a brit Lotussal és a maláj Protonnal bővülhet a francia autógyártó.

Hirdetés

Az angol sportautó márkát, a Lotust még 1996-ban vásárolta fel a maláj autógyártó, a Proton. Utóbbi pedig jelenleg Malajzia egyik legnagyobb vállalatának tulajdonában van, ez pedig a DRB-Hicom. A Hicom a saját márkák mellett számos más gyártónak állítja elő az autóit az országban, mint például a Hondának, Suzukinak vagy az Isuzunak.

Egy ideje viszont szeretnének megválni a Protontól és leányvállalatától, melyre eddig két komolyabb vevő akadt. Egyik a kínai Geely, a másik pedig a francia PSA csoport, amely mindössze néhány hete vette meg az Opelt. A fordulatot az hozta, hogy az eddigi esélyesnek tűnő Geely bejelentette, visszalépne a felvásárlástól, így a PSA-nak egyenes az út. Egyelőre tisztázatlan, miért lépett vissza a vásárlástól a kínai cég, mely többek közt a svéd Volvót, és London legnagyobb taxitársaságát is birtokolja. A PSA csoport egyelőre nem reagált a lépésre -írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink