Gyártók Újabb SUV-val támad a Range Rover

Újabb SUV-val támad a Range Rover

autopro.hu/B.B. | 2017.08.03 15:00

Újabb SUV-val támad a Range Rover

Teljessé teszi modellpalettáját a brit márka, természetesen nem kérdés, mivel. Az új SUV, a Velar az Evoque és a Range Rover Sport közti hézagot hivatott kitölteni.

Hirdetés

Július végén érkezik a szalonokba a Range Rover legújabb terméke, a Velar. A szépre szabott, avant-garde Range Roverként marketingelt új SUV a termékkínálat Evoque és Range Rover Sport közti űrét kívánja kitölteni, írja az Automobilwoche.

Ahogy a márka dizájnért felelős vezére, Gerry McGovern elmondta, az új modell nem egy felfújt Evoque, és nem is egy összezsugorított Range Rover Sport, hanem sokkal inkább a márka egy új tervezési korszakának első hírnöke. A Velart nem lesz nehéz kívülről felismerni, az új gondolkodásmód mégis a beltérben jelenik meg erőteljesebben. A középkonzolon két nagy érintőkijelző kapott helyet, amelyek a kormány két vezérlőpaneljével közösen rengeteg gomb eltüntetését tették lehetővé.

A 4,8 méter hosszú, öt üléses gép, melynek hátulja 673 literes csomagteret takar, közeli rokonságban áll a Jaguar F-Pace modellel, hiszen az ötféle motor, az elektronikusan vezérelt összkerékhajtás és még egy sor vezetési asszisztens közös.

A motorkínálat három dízel- (kétliteres négyhengeres vagy háromliteres hathengeres, 180-tól 300 lóerőig), valamint két benzinmotorból áll. Utóbbiak közül az alapmotor a kétliteres, 250 lóerős, míg a csúcsváltozat a V6-os háromliteres, 380 lóerővel. A gép csak nyolcsebességes automata váltóval és összkerékhajtással érhető el.

Kiemelt Partnereink