Gyártók Új tagokat keres a HERE navigációt birtokló német trió

Új tagokat keres a HERE navigációt birtokló német trió

MTI | 2016.03.07 10:03

Új tagokat keres a HERE navigációt birtokló német trió

Az együttműködő cégek körének bővítését tervezi a Daimler, a BMW és az Audi konzorciuma a navigációs szolgáltatás fejlesztéséhez, jelentette be Dieter Zetsche.

Hirdetés

A három német prémiumgyártó tavaly augusztusban 2,5 milliárd euróért vásárolta meg a Nokiától a HERE navigációs rendszert, hogy felhasználásával gyorsítsák a vezető nélküli autók kifejlesztését. A további költségek jobb eloszlása és a forgalmi információkkal szolgáló járművek számának növelése érdekében a gyártók úgy döntöttek, más vállalatokat is bevonnának a kutatásba.

Az utóbbi időszakban a Renault-Nissan páros és a Continental is jelezte, szívesen csatlakozna a HERE navigációs szolgáltatáshoz. A projekt jelentőségét mutathatja, hogy a Daimler első embere szerint “az érdeklődők köre nem korlátozódik a Nissan-Renault és a Continental cégekre”.

További tagokkal bővülhet a szolgáltatás

Tárgyalások zajlanak például távközlési szolgáltatókkal is az ultra-nagysebességű 5G mobil hálózatok lefedettségének kiterjesztési lehetőségeiről - tette hozzá, megjegyezve, hogy a navigációs kommunikációs szabvány kidolgozása is minden érintett fél közös érdeke. A Daimler navigációs technológiai bázisát szoftverfejlesztő szakemberek és informatikusok felvételével, valamint újabb akvizíciókkal tervezi bővíteni - jelentette be Dieter Zetsche.

Az Exane BNP Paribas elemzői 50 milliárd dollárosra becsülik az önállóan navigáló és hálózatra kapcsolt járműveknek nyújtott szolgáltatások kialakulóban lévő piacát.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink