Gyártók Új amerikai leányvállalatot alapít a Volkswagen

Új amerikai leányvállalatot alapít a Volkswagen

autopro.hu/R.M. | 2017.02.09 14:15

Új amerikai leányvállalatot alapít a Volkswagen

Kétmilliárd dolláros kezdőtőkéből gazdálkodik az új cég, amely infrastruktúrát épít majd ki elsősorban elektromos, és egyéb alternatív meghajtású autók számára.

Hirdetés

Új leányvállalatot alapít a Volkswagen Group of America, melynek működési területe a nulla károsanyag-kibocsátású járművek infrastruktúrája lesz. A tervek szerint egy 500 töltőállomásból álló hálózatot építenek ki, amelyből 300 nagyvárosi régiókban, míg 200 vidéken épül majd.

A leendő vállalat feladatai közé tartozik majd a szintén most bejelentett ,,Green City” kezdeményezés, melyet egy egyelőre még nem meghatározott kaliforniai városban fognak majd megkezdeni. Egyelőre annyit tudni a projektről, hogy valamiféle elektromos meghajtású autómegosztást és tömegközlekedést foglal majd magában- írta meg az automotive news.

Nem kevesebb, mint 2 milliárd dollárt szánnak az új cégre, de ezt nem egészben, hanem 500 millió dolláros részletekben.

Fontos megemlíteni, hogy az új szervezet nem közvetlen a Volkswagen alá, hanem annak egyik leányvállalata, a Volkswagen Group of America alá fog tartozni. A fejlesztés része az új, környezetbarátabb arculatnak az Egyesült Államokban, miután annak kormánya végül 4,3 milliárd dollárra büntette meg a német autógyártót az emissziós botrány után.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink