Gyártók Új ajánlatot tett az Audi a szakszervezetnek

Új ajánlatot tett az Audi a szakszervezetnek

autopro.hu/W.A. | 2017.02.02 15:07

Új ajánlatot tett az Audi a szakszervezetnek

Az eddigi 25 ezer helyett 30 ezer forintos alapbéremelést ajánlott két évre az Audi Hungaria Zrt. a dolgozóinak annak az egyeztetésnek az eredményeként, amelyet tegnap folytattak a szakszervezettel. A választható béren kívüli juttatás összegén leheletnyit emeltek.

Hirdetés

Az egy héttel ezelőtti sztrájk után, e hét szerdán ismét találkoztak a győri Audi munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői. Az egyeztetések eredményeképpen a vállalat újabb ajánlatott tett az Audi Hungaria Független Szakszervezet sztrájkbizottságának.

E szerint a négykarikás gyártó alapbéremelésként két évre, kétszer 30 ezer forintot ajánlott. Ez az AHFSZ internetes oldalán olvasható közlemény szerint a munkatársak döntő többségének több, mint 10 százalékos alapbér-fejlesztést jelent mindkét évben. Az ajánlat szerint az emelés 2017-ben és 2018-ban is január elsejétől érvényes.
Az alapbéremelés egységes mindenkinek, az értékével megfelelő mértékben változtatja a HAY sávok szintjét és nincs benne lehetőség a vezetői differenciálásra.

A választható béren kívüli juttatás 2017-ben 600 ezer, míg 2018-ban 620 ezer forint lenne, emellett pedig idén júliustól bevezetnék a korábban a szakszervezet és a menedzsment által közösen kidolgozott lojalitás bónuszt, amit a vállalatnál eltöltött évek alapján havi rendszerességgel fizetnének ki.

Mint ismert, az AHFSZ korábban egységesen mindenkinek 45 ezer forint alapbéremelést kért 2017. január elsejétől, továbbá 2017-re 600 ezer forint, 2018-ra pedig 620 ezer forint választható béren kívüli juttatást.

A menedzsment ugyanakkor korábban 2017-re és 2018-ra is bruttó 25 ezer forintos alapbéremelést javasolt egységesen mindenkinek, ezen felül pedig az első évben 595 ezer, a másodikban 620 ezer forint választható béren kívüli juttatást.

A mostani ajánlatról a szakszervezet szeretné megismerni a munkatársak véleményét ahhoz, hogy a február 3-i gyűlésen felelősséggel tudja értékelni az eddig elért eredményeket. Ezért arra kérik a tagokat, hogy bizalmi tisztségviselőiken keresztül mondják el véleményüket!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink