Gyártók Értékesítési stop az Audinál

Értékesítési stop az Audinál

autopro.hu/B.B. | 2017.08.04 15:15

Értékesítési stop az Audinál

Már megint az a fránya emisszió: a négykarikások elővigyázatosságból vonták ki a katalógusokból három modelljüket egész Európában. A labda most a hatóságoknál van.

Hirdetés

S4, S5 és az A4 kétliteres TFSI, 140 kW-os motorral szerelt változata – ezek az Audi-modellek a dízelek elleni hadjárat legújabb áldozatai. A várhatóan csak ideiglenes értékesítési stop oka a károsanyag-kibocsátás mérsékelt növekedése, fogalmazott a gyártó a Wirtschaftswoche lapnak.

A modellek magas emissziójára az új, szigorúbb kibocsátási tesztek során derült fény, és bár az Audi jogilag elfogadott tűréshatárokról beszél, az érintett modelleket ismét engedélyeztetni kell. A gyártó jelenleg a hatósági jóváhagyásra vár.

Sajtóhírek szerint az értékesítések előzékeny leállítása lépés egy új, óvatosabb kommunikációs stratégia irányába, az Audi így próbálhatja megelőzni az esetleges vitákat a német környezetvédelmi hatóságokkal.

Minden alkalommal, amikor egy-egy autógyártó módosít valamit egyik modelljén, a KBA újabb engedélyére van szükség a forgalmazáshoz. A kisebb változtatásokat az Audi korábban viszonylag rugalmasan kezelte, így előfordulhatott, hogy valamelyik apróbb konfigurációnál a vevők egyaránt kaphattak annak régebbi, vagy épp újabb verzióját is. Ennek a korszaknak most vége lehet, az S4, S5 és A4 modelleket legalábbis a gyártó biztosan nem módosítja a hatósági határozat nélkül, hogy azok mielőbb újra a szalonokban lehessenek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink