Gyártók Zsinórban másodszor is rekordévet zárhat a McLaren

Zsinórban másodszor is rekordévet zárhat a McLaren

autopro.hu/B.B. | 2017.07.03 08:44

Zsinórban másodszor is rekordévet zárhat a McLaren

Nem nagyon tűnik úgy, hogy a brit sportkocsigyártó megérezné a brexit miatti bizonytalanságokat, a cégvezetés a tavalyi rekordév után további erősödésre számít.

Hirdetés

Hetven százalékkal növekedő adózás előtti eredmény, 12 millió fontra rúgó profit és kétszer annyi eladott autó – tömören ezek azok a paraméterek, amelyek mutatják, milyen erős évet zárt 2016-ban a McLaren. A patinás brit sportkocsigyártónál nagyon ráérezhettek valamire, hiszen az értékesítésért és marketingért felelős vezető szerint idén tovább javulhat a cég teljesítménye, és újabb rekordévet zárhatnak majd.

Jolyon Nash bizakodását az új modellek, például a 720S bemutatására alapozza. A kilátások hosszabb távon is pozitívak, a gyártó a tavalyi 3286 darab után 2022 végére már évi 4500 jármű értékesítésével számol, ezeknek legalább felét hibrid hajtáslánccal szerelnék.

Az 1963-ban alapított McLaren még ez év elején jelentette be, hogy egy ötvenmillió fontos beruházásnak köszönhetően kétszáz új munkahelyet teremt Észak-Angliában, emlékeztet az autonews.com. A bővítés a szénszálas alvázrendszerek előállításához kapcsolódik.

Kiemelt Partnereink