Gyártók Viszik is, meg nem is az elektromos A3-ast

Viszik is, meg nem is az elektromos A3-ast

autopro.hu/B.B. | 2016.08.31 16:13

Viszik is, meg nem is az elektromos A3-ast

A vevők már az esetek 13 százalékában a plug-in hibrid változatot kérik az Audi modelljéből. Az érték még a korábbi magas várakozások ellenére is jónak mondható.

Hirdetés

Egyszerre lehet örülni és aggódni az Audi legfrissebb értékesítési statisztikái miatt: az eladott A3-asok 13 százaléka ugyanis már az E-Tron plug-in, vagyis konnektoros hibridjei közül kerültek ki az elmúlt évben. A gyártó még tavaly azt tűzte ki célul, hogy 2025-re minden negyedik eladott kocsi plug-in hibrid legyen.

Ehhez képest a 13 százalékos érték egyszerre megnyugtató és aggodalomra okot adó, a kérdőjelet pedig csak növeli, hogy a gyártó nem közölte, az adat csak az Egyesült Államokra, vagy a globális tevékenységre vonatkozik-e. Az Audi júliusban több mint 19 és félezer kocsit adott el az USÁ-ban, a mostani arány szerint (elméletileg) ebből 2550 darab volt hibrid. Összehasonlításképp: a Ford két kedvelt modelljének, a Fusion és a C-Max hibrid verziójából idén eddig 8576, illetve 8155 példányt adott el. A Ford statisztikáit és az Audi autoblog.com által kalkulált adatait összehasonlítva a németeknek egyelőre nincs mitől tartaniuk.

Mindenesetre a lap szerint a környezetbarátabb négykarikások eladásait leginkább Norvégia és Hollandia pörgetheti fel – a németek így a 13 százalékos arányra legjobb esetben ugródeszkaként tekinthetnek.

Kiemelt Partnereink