Gyártók Valóság lehet a BMW áprilisi tréfájából

Valóság lehet a BMW áprilisi tréfájából

autopro.hu/B.B. | 2016.07.22 13:10

Valóság lehet a BMW áprilisi tréfájából

A korábbi határozott elzárkózás után egyre közelebbről szemlélik a bajorok a pickupok szegmensét.

Hirdetés

Szinte biztosra lehetett venni, mit válaszolnak a BMW vezetői arra a kérdésre, terveznek-e pickup modelleket – egészen eddig. A korábbi, egyértelműen nemleges válaszok után most Marc Werner, a BMW Ausztrália ügyvezető igazgatója csigázhatja fel a rajongók és a piac fantáziáját, elmondása szerint ugyanis lehetségessé válhat az eddig elképzelhetetlen.

Az igazgató elmondása szerint egyre növekvő figyelemmel követik a pickupok piacát. Megszólalásának külön ízt ad, hogy tavaly még közvetlen felettese, az ázsiai, csendes-óceáni és afrikai területekért felelős BMW-vezér, Hendrik von Kuenheim felelt határozott nemmel egy pickupokat firtató kérdésre, írja a motoring.com.

A nyitásban nagy szerepe lehet a német riválisok sikerének is: a Mercedes dolgozik a csillagos pickupok meghonosításán (igaz, a gyártó készít teherautókat és furgonokat is, ami ezt megkönnyítheti), az Audi konszernje, a VW pedig már régóta árulja az Amarokot.

Bár a Toyotával alakuló együttműködésnek köszönhetően akár szintet is ugorhatnak egy új modell fejlesztésében, még így is hiba lenne azt várni, hogy a BMW újdonsága már jövő héten megvásárolható lenne. Ha valamire, hát a bajorok pickupjára lehet mondani: majd meglátjuk!

Kiemelt Partnereink