Gyártók VW Arteon: tovább jut, mint az elődje?

VW Arteon: tovább jut, mint az elődje?

autopro.hu/B.B. | 2017.03.07 07:18

VW Arteon: tovább jut, mint az elődje?

Új, a CC alapjaira épülő prémium modellt küld csatasorba a német autógyártó. A gép ezen a héten debütál a Genfi Autószalonon, ennek megfelelően mutatjuk, mit lehet eddig tudni a Passat fölé pozícionált újdonságról.

Hirdetés

Németországban már június közepétől kapható lesz a Volkswagen legújabb modellje, melynek sorozatgyártásra érett verziójáról ezen a héten, Genfben hull le a lepel. Az Arteon a nem túl sikeres CC helyére érkezik, értelemszerűen a gyártó jóval nagyobb reményeket fűz hozzá, mint elődjéhez. Bár nem valószínű, hogy már idén tömegesen találkozhatunk a típussal az utakon, hiszen Németországon kívül egyelőre nem tudni, mikor válik elérhető a gép – az amerikai vevőknek például még egy évet várniuk kell -, mindenesetre soroljuk, mit kell tudni a VW új üdvöskéjéről.

Az Arteon a német márka MQB platformjára épül, többek között az alacsony és széles lökhárítóknak köszönhetően jóval feltűnőbb és izmosabb hatást kelt, mint a CC. Az elsőkerékhajtású kocsi iránt érdeklődők kétféle hajtáslánc közül választhatnak: egy másfél literes turbós, négyhengeres változatot hatfokozatú kézi, vagy hétsebességes, duplakuplungos automata váltóval lehet elérni, ez a kivitel 148 lóerős teljesítményre képes. Utóbbi váltótípus párosítható kétliteres, soros négyhengeres, 188 lóerős motorral is. Aki mindenképp összkerékhajtású Arteont szeretne, annak a VW a 276 lóerős, kétliteres motorváltozatot kínálja.

Ami a belteret illeti, a sofőrt és az utasokat head-up-display, 9,2 colos kijelző, valamint gesztusokkal irányítható fedélzeti számítógép várja, a biztonságos utazást pedig például a sebességkorlátozásokra is ügyelő, legújabb generációs adaptív tempomat, vagy a dinamikus kanyarfényszórók segítik. Ha a sofőr vezetésre alkalmatlanná válik (például rosszul lesz), a kocsi képes lassítani, és átvenni a kormányzást is.

Az autó árazásáról, csakúgy mint a fogyasztásáról, egyelőre nem ismertek konkrétumok. Az viszont már biztos, hogy lesz az alapmodellhez képest is nagyobb luxust kínáló Elegance, valamint annál sportosabb R-Line kivitel is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink