Gyártók Továbbra is a dízelekre szavaz a Mazda

Továbbra is a dízelekre szavaz a Mazda

autopro.hu/B.B. | 2016.07.26 14:29

Továbbra is a dízelekre szavaz a Mazda

Van, aki már temeti a hagyományos meghajtást, a japánok viszont a második generációs Skyactiv technológiát is a dízelekre alapozzák.

Hirdetés

A Mazda 2011-ben állt elő a tisztább, sportosabb motorokat adó Skyactiv technológiával. Az azóta eltelt időszakban a hagyományos meghajtást egyre több kritika éri, a szigorodó emissziós határértékek is más irányba terelik a legtöbb autógyártó figyelmét – utat tör magának az elektromos, vagy épp az üzemanyagcellás meghajtás.

A Mazda azonban – sokak örömére – továbbra is kicsit másképp gondolkodik, hiszen a Skyactiv 2019-ben esedékes megújítása során továbbra is a hagyományos hajtás kap szerepet. Az autonews.com szerint a cég első embere, Masamichi Kogai továbbra is egy amerikai dízel premierjét tervezi.

A japánok most is a vezetési élményt tartják az egyik legfontosabbnak, és ennek megtartásáért készek áldozatot hozni. A mérnökök mindent megtesznek az emissziós normák betartásáért, ennek megfelelően a szinkronizált Skyactiv már nem csak a motorokra lesz hatással, hanem az egész platformra. A fejlesztés alatt álló új benzinmotor jelenleg 30 százalékkal hatékonyabb, mint jelenlegi, piacon lévő társa.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink