Gyártók Több mint 500 embert Pozsonyba küld a győri Audi

Több mint 500 embert Pozsonyba küld a győri Audi

Wurmbrandt András | 2016.10.26 09:38

Több mint 500 embert Pozsonyba küld a győri Audi

December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungaria járműgyártásán dolgozó munkatárs a Volkswagen Konszern pozsonyi járműgyárában fog dolgozni. A kiküldetés 2018-ig, az Audi Q3 sorozatgyártásának megkezdéséig tart majd. A lépés bevett gyakorlat a társaság életében.

Hirdetés

A győri Audi járműgyára néhány héten belül három műszakosról átáll két műszakos termelésre- erősítette meg információnkat Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs vezetője. Elmondta, az érintett munkatársak közül 550-en a Volkswagen pozsonyi telephelyén dolgoznak majd decembertől, a fennmaradó néhány száz ember pedig a teljes kapacitással működő győri motorgyárban kap helyet. Hozzátette, hosszú távon van szükségük a jól felkészült munkatársakra, ezért természetes, hogy gondoskodnak róluk, amíg az Audi Q3 előkészítése, illetve felfuttatása 2018-ban megkezdődik Győrben, és szükség lesz rájuk. Az egyébként bevett gyakorlat a VW konszern termelési hálózatában, hogy a gyártó telephelyek segítik egymást. Pozsonyban jelenleg öt modellt gyártanak, és 2017 végétől ott készül a Porsche Cayenne is, így oda az Audiból érkező 550 főn túl további munkatársakat is keresnek.
A hamarosan kezdődő kiküldetés egyfajta felkészítésnek is felfogható a Q3-ra, hiszen a győri kollégák eddig nem szereztek tapasztalatot SUV modellek gyártásában, ez pedig most kiváló alkalom erre. Pozsonyban gyártják egyébként a Volkswagen Touareget, az Audi Q7-et, a Volkswagen up!-ot, a Skoda Citigót és a Seat Miit is.
Fontos megjegyezni azt is, hogy a Szlovák fővárosba ingázó dolgozók az Audi Hungaria munkatársaiként hivatalos kirendelésben dolgoznak majd a pozsonyi járműgyárban, ezért a fizetésükön túl 20 eurós napi díj jár majd nekik.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink