Gyártók Titkos csodafegyvert küld az orosz piacra a Renault

Titkos csodafegyvert küld az orosz piacra a Renault

Gégény István | 2016.03.16 14:11

Titkos csodafegyvert küld az orosz piacra a Renault

Ez a Kaptur nem az a Captur – összkerékmeghajtású crossover modellel hódítana vásárlókat a nehéz piacon a francia gyártó.

Hirdetés

Ismerősen csengő, ám sajátosan írt nevű járművet készül gyártani a Reanult, a lépést a vállalat szerint „óriási várakozás” övezi. Moszkvában fogják gyártani a főként helyi piaci elvárásokhoz igazított jövevényt, amelyről csupán kontúros képet közölt a gyártó.

Ennyi látható egyelőre a leendű Kaptur külalakjából

A sajátos névválasztás indoklásaként a „k” betű orosz vonatkozásaival szembesülhetünk. A Kaptur ugyanis a minőség („kacsesztvo”), a kényelem („komfort”) és az elegancia („kraszota”) jellegzetességeit hivatott megtestesíteni. Arról nincsenek kétségeink, hogy az "u" betűt vajon "ü"-ként fogják-e az oroszok ejteni, amolyan franciásan. Aligha.

Ez itt a Maxthon, álcázva

A 4x4-es SUV kapcsán további részleteket március végére ígért a Renault, azonban nagyon úgy fest, hogy az új modell erős hasonlóságot mutat a Maxthon elnevezésű modellel, amely ugyancsak nagytestű autóként mutatkozhat be április közepén.

Talán így fog kinzéni álca nélkül a Maxthon - hogy mennyire hasonlít az első képen szereplő autóra, döntse el az olvasó

Hogy a két jármű ugyanaz-e, arról egyelőre csak találgatni lehetne, ám úgy hírlik a Maxthon a Nissan X-Trail platfromjára épül, ám hét helyett csak öt ülés kerülne bele, és határozottan Kínában, Wuhan gyárában tervezik összeszerelni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink