Gyártók Tarolnak a világpiacon az európai haszongépjármű-gyártók

Tarolnak a világpiacon az európai haszongépjármű-gyártók

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.11.27 06:30

Tarolnak a világpiacon az európai haszongépjármű-gyártók

Formában a német cégek: alig pár nap eltéréssel kapott díjat az MAN busza Oroszországban és a Daimler teherautója Kínában.

Hirdetés

Sorra nyerik a díjakat a német gyártók buszai és teherautói, Oroszországban például az év haszongépjárművének az MAN Lion’s Intercity buszát választották. A típus nagyjából egy éve jelent meg az országban, leggyakrabban Moszkvában és Szentpéterváron találkozhatnak vele az utasok. Mivel a helyi piacon nagyon erős a hazai gyártók támogatottsága, az oroszok díjazása nagy eredménynek számít. A bírákat a kamionhirek.hu szerint a számos biztonsági kiegészítő, illetve az egyszerű és olcsó szervizelhetőség győzhette meg.

A Moszkvában történtek után alig pár nappal újabb német siker született, hiszen a Kínában először megrendezett „Az év kínai teherautója” díjat az Auman EST vontató érdemelte ki. A kínai Foton és a Daimler együttműködésében készülő gép leginkább a németek szaktudására és a kínaiak gyártási tapasztalatára épít. A haszongépet kimondottan a helyi piaci igények szerint fejlesztették.

Kiemelt Partnereink