Gyártók Szoros nadrágszíj, dagadó zseb a Volvónál

Szoros nadrágszíj, dagadó zseb a Volvónál

autopro.hu/B.B. | 2016.07.19 17:30

Szoros nadrágszíj, dagadó zseb a Volvónál

A megtakarítási intézkedések hasznosak voltak a haszongépjármű divízióban, csökkenő forgalom mellett enyhén, de növekedett a cég nyeresége a második negyedévben. Hosszú távon azonban van még mit tenni.

Hirdetés

Egy kicsit hátradőlhetnek a Volvo haszongépjármű-divíziójának gazdasági vezetői, ám hamarosan újra neki kell rugaszkodniuk a munkának: a korábbi megtakarítási intézkedések sikeresnek nevezhetők, hiszen 2016 második negyedévében a hét százalékkal csökkenő forgalom (79 milliárd svéd korona) mellett is képesek voltak 2,5 százalékkal több nyereséget (6,1 milliárd korona) termelni.

Az elemzők nem számoltak ilyen pozitív hatással az adminisztratív, illetve a kutatási és fejlesztési költségek megvágásával kapcsolatban. Ugyanakkor a cégvezetés még korántsem bonthat pezsgőt: egyrészt egy várható, teherautó-gyártók közti kartell miatt büntetésre kell komolyabb összeget elhatárolni, másrészt (és ez még rosszabb hír a cégnek) a keresleti oldalon sem várható a közeljövőben kedvező fordulat.

2016 áprilisa és júniusa között 8 százalékkal csökken a megrendelések száma, a Volvótól 45 és félezer haszongépjárművet vásároltak. Az valamelyest megnyugtathatja a Volvót, hogy az Automobilwoche szerint a keresleti oldalon fellépő probléma a többi gyártót is érinti.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink