Gyártók Stadler maradt az Audi AG első embere

Stadler maradt az Audi AG első embere

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.18 13:44

Stadler maradt az Audi AG első embere

További öt évre meghosszabbították Rupert Stadler pozícióját az Audi konszern igazgatótanácsának élén- közölte a német autógyártó.

Hirdetés

Stadler, aki 2007 óta vezeti a vállalatcsoportot, már szembenézett azokkal a bírálatokkal, amelyek a dízelbotrány kezelése kapcsán érték. Az 54 éves igazgatótól és vezetőtársaitól ugyanakkor elvárják, hogy válaszoljanak a részvényesek kérdéseire a március 15-i ügyészségi razziával kapcsolatoban.

A felügyelő bizottságnak most azért kellett szavazni Stadler szerződésének meghosszabbításáról, mert az az év végén le fog járni.

Két, a Volkswagen csoporthoz közelálló forrás már korábban elmondta, hogy az Audi ellenőrző bizottsága meghosszabbítaná a szerződést Stadlerrel 2022-ig.

„Tiszta feltételeket állítunk a szerződéshosszabbításhoz” – mondta Peter Mosch, az Audi munkástanácsának elnöke, és az ellenőrző bizottság elnökségének tagja egy közleményben.

És hogy mik a régi-új vezető előtt álló feladatok?

„Rupert Stadlernek hosszú távon meg kell védenie az állásokat Németországban, a mi oldalunkon, továbbá biztosítania kell a gyárak kapacitásának kiaknázását, és szisztematikusan támogatnia kell azokat a technológiákat, amelyek garantálják vállalatunk számára a sikeres jövőt” - fogalmazott Mosch.

Az Audi 2015 novemberében beismerte, hogy a 3.0 literes V6 dízelmotorjaiban egy kiegészítő vezérlő szerkezetet használt. Ez illegális az Egyesült Államokban, mivel megkerüli az USA károsanyag kibocsájtási szabályozásait.

A Volkswagen hozzájárult, hogy 25 milliárd dollár összértékben kártalanítsa az USA-beli tulajdonosokat, környezetvédelmi szabályozókat, államokat és kereskedőket, továbbá, hogy visszavásárolja körülbelül 500 ezer szennyező amerikai járművét.

Az Audi elmondta, kibővítette a felelősségi kört a tisztességtelenség miatt, így a fő belsőellenőr a jövőben közvetlenül a pénzügyi vezetésnek jelent majd.

Kiemelt Partnereink