Gyártók Soha többé nem kell parkolóhelyre vadászni, ha a Seaton múlik

Soha többé nem kell parkolóhelyre vadászni, ha a Seaton múlik

autopro.hu/P.M. | 2016.11.18 12:30

Soha többé nem kell parkolóhelyre vadászni, ha a Seaton múlik

A gyártó bemutatja a Smart City Connectivity rendszerrel szerelt Ateca modellt, amely könnyedén megtalálja a szabad parkolóhelyeket. Az autó képes az érzékelői segítségével a környezetéből gyűjtött információk rendszerezésére és a parkolóhely kereső alkalmazáson keresztül történő megosztására.

Hirdetés

Az applikációt a spanyol vállalat, illetve a Carnet, egy Barcelonában műkődő kutatási és innovációs központ fejlesztette ki. Egy, a Barcelonai Tanáccsal és a Cellnex Telecom vállalattal létrejött megállapodásnak köszönhetően lehetővé vált, hogy az úttörő projektben részt vevő Seat információkat továbbíthasson az elérhető parkolóhelyekről Barcelona város iCity felületére. Ezzel egyidőben a szerver továbbítja az információt a Parkfinder parkolóhely kereső alkalmazás felé és egy térkép segítségével jeleníti meg azokat a városban közlekedők számára.

Három lehetséges vezetői profil beállítása közül választhatunk, az otthonhoz közeli és a munkahelyhez közeli lehetőség mellett egy személyre szabható harmadik opció is szerepel a kínálatban. Minden egyes profilhoz a felhasználó hozzárendelhet általa fontosnak tartott szempontokat is a távolság, az ár vagy az alapján, hogy milyen valószínűséggel talál az adott környéken gyorsabban parkolóhelyet. Ezen kívül az alkalmazás része a “Találd meg az autóm” funkció is, amely megmutatja, hol parkoltunk le a járművünkkel illetve “Az utolsó mérföld útvonala”, amely térképen jelöli a végcélhoz vezető, még hátralévő sétautat.

A Smart City Expo Világkongresszusának látogatói november 15. és 17. között tekinthetik meg Barcelonában az Ateca intelligens városra szabott koncepcióját, amely a potenciális jövőt vetíti előre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink