Gyártók Soha nem adott még el ennyi autót a Tesla

Soha nem adott még el ennyi autót a Tesla

autopro.hu/B.B. | 2016.10.03 14:30

Soha nem adott még el ennyi autót a Tesla

Negyedéves rekordot döntött az elektromos autókat gyártó cég július és szeptember között, ezzel az eredménnyel az éves célkitűzés is könnyebben elérhető.

Hirdetés

24 ezer 500 autó – ennyi Tesla fogyott az idei harmadik negyedévben. Az eladott kocsik szűk kétharmada Model S volt, az elektromos SUV Model X-ből 8700 példányt adott el a gyártó. Ez az összesített mennyiség rekordnak számít az autógyártó történelmében, ami különösen jókor jött Elon Musk cégének.

Az Automotive News szerint a megváltoztatott értékesítési stratégiának köszönhetően (kedvezőbb lízingfeltételek, kedvezmények a szalonokban) felturbózott eladások megnyugtathatják a befektetőket, hogy a Tesla képes teljesíteni a 2016 második félévére kitűzött ötvenezres értékesítési célt.

A hitelezők meggyőzésére azért is szükség van, mivel a SolarCity felvásárlása és a Model 3 gyártásának megindítása rengeteg pénzt igényel majd – ennek megfelelően Elon Musk még ősszel komolyabb tőkebevonással igyekszik gyarapítani a Teslát.

Elon Musk egyébként már többször is bizonyította, hogy nem fél komoly célokat tűzni vállalkozásai elé, 2018-ban például már félmillió autó elkészítését irányozta elő a Tesla számára. Ennek megvalósításához viszont rendesen bele kell húzni, a mostani értékesítési mennyiséget látva az éves kapacitásokat két év alatt ötszörösére kell emelni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink