Gyártók Sárosabb lehet Winterkorn, mint eddig hittük?

Sárosabb lehet Winterkorn, mint eddig hittük?

autopro.hu/B.B. | 2016.09.27 08:35

Sárosabb lehet Winterkorn, mint eddig hittük?

Az egykori konszernvezér nem csak tudott a csalásról, de a legújabb vádak szerint maga is aktívan tett érte, hogy az ügy a színfalak mögött maradjon. A gyártó szerint nincsenek erre vonatkozó konkrét bizonyítékok.

Hirdetés

Hónapokkal a dízelbotrány napvilágra kerülése előtt tudhatott Martin Winterkorn VW-vezér az ügyről – ez már jó ideje ismert, ám az Automobilwoche most még súlyosabb feltételezésről számol be az emissziós manipuláció miatt a konszern éléről távozó Winterkornról. A legújabb vádak szerint a vállalat első embere aktívan is tett azért, hogy a szabályok megszegése rejtve maradjon.

Az eset természetesen továbbra is homályos, mivel friss konkrétumokról nincs szó a német lap beszámolójában, ezen felül pedig maga a gyártó is közölte, bizonyítékok nem támasztják alá a Winterkorn ellen most felhozott vádakat.

Túl a dízelbotrány első évfordulóján nem csodálkoznánk, ha a nyomozások végük nem tudnál teljes mértékben tisztázni Winterkorn felelősségét a dízelbotrányban. Mindenesetre a legnagyobb, az USA és az autógyártó közötti per már lezárult, dollármilliárdos kártérítési kötelezettséggel nehezítve meg a VW jövőjét.

Kiemelt Partnereink