Gyártók Rolls-Royce Sweptail: a drága álom

Rolls-Royce Sweptail: a drága álom

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.01 12:00

Rolls-Royce Sweptail: a drága álom

Manapság igen ügyes húzás minden autómárkát prémiumkategóriásnak hívni. Vannak azonban még olyan gyártók, akik ezt a jelzőt szinte sértésként veszik, mivel ők nagyon exkluzívak. Itt van például a Rolls-Royce, ahol az ügyfél teljesen saját igényei szerint építteti az autót. Teljesen egyedi, kívül-belül. Ilyen a Sweptail is, aminek premierje a Comói-tónál volt.

Hirdetés

Az autó 13 millió euróba, nagyjából 4 milliárd forintba kerül.

Utazás a múltba

A Sweptail modellel a Rolls-Royce visszarepül az 1920-as és ’30-as évekbe, amelyben a gazdag vendégkör nem csak a Rolls-Royce-nál alkalmazott külső karosszériaépítőket, hogy különleges felépítésű autót kapjanak. Különösen az Egyesült Királyságban volt elterjedt a „coachbuilding”, ott azonban a kispolgári márkáknál is, ami a típustörténetet olykor áttekinthetetlenné tette.

A tulaj szereti a jachtokat, ami látszik is az autó stílusán

Haute Couture a kerekeken

2016-ban megjelent a 103EX. Tervezője, Giles Taylor csak annyit kapott utasításba, hogy a tulaj szereti a jachtokat, és a háború előtti autókat. Ebből készült a Haute Couture-nak megfelelő autó, ahogy Taylor mondaná. Egyedülálló, páratlan, divatos és személyre szabott a megrendelő számára – írta meg az auto-news.de.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink