Gyártók Robotokra alapozza jövőjét a VW

Robotokra alapozza jövőjét a VW

autopro.hu/P.M. | 2016.05.04 10:54

Robotokra alapozza jövőjét a VW

Az április 25-29 között nyitva tartó Hannoveri Vásáron a Volkswagen a következő témákat helyezi bemutatója középpontjába: digitalizálás, elektromos mobilitás, virtuális valóság, összekapcsolhatóság. Ezeken keresztül a Volkswagen átfogó képet ad a gépjárművek jövőjéről, és megfogalmazza igényét, hogy vezető szerepet játsszon az autóipar technológiai átalakításában.

Hirdetés

A márka a kiállításon hangsúlyozottan mutatja be, ahogyan teljes gőzzel halad előre a digitalizálással és az elektromos mobilitással, melynek során érintik a termelés tervezésében és az alkalmazottak képzésében hogyan hasznosíthatók a virtuális valóság technológiái. Az Oculus Rift virtuális valóság fejhallgatóval a márka úttörő módon szerepet játszik az eredetileg a videójátékokra kifejlesztett technológia ipari alkalmazásával. A mozdulat-érzékelővel kombinálva a fejhallgató lehetővé teszi egy egész üzemrész ösztönös, megérzésen alapuló megtervezését a virtuális valóságon keresztül. A Volkswagen a virtuális technológiát annak érdekében is használja, hogy összeszerelő üzemi képzést nyújtson alkalmazottainak. Kezdetben az alkalmazottak okostelefonon összeszerelési szakaszt gyakorolhatnak a virtuális világban oktatói segédeszközzel és a videókkal, ezáltal biztosítva nekik az optimális felkészülést a gyakorlati összeszerelő munkára.

A Volkswagen Haszonjárművek a virtuális valóságot arra használja fel, hogy a látogatóknak bepillantást biztosíthasson az új Crafter fejlesztésére, mielőtt ez az új modell az ősszel bemutatkozik a világon. A virtuális valóság fejhallgatókat használva a potenciális ügyfelek virtuálisan is áttekinthetik a rakodó tér változtatható konfigurációit.

A márka a látogatóknak további betekintést is nyújt a jövő gyárába, a hálózatba kapcsolt termelési eszközök bemutatásával. Az ember és gép közötti kapcsolat lehetővé tevő, nagyon fejlett robotokkal a Volkswagen az alkalmazás új területeit tárja fel. A cél az, hogy csökkentsék az alkalmazottakra nehezedő terheket azáltal, hogy az ergonómiailag nehéz körülmények közötti munkát a robototok végezzék el. A jövőben az emberi lény erejét és a robotokat kombinálják a termelésben. A Volkswagen a háromdimenziós nyomtatást is elhozta Hannoverbe. A cég e technológia alkalmazását a fém- és műanyag alkatrészek gyártásában mutatja be, aláhúzva e módszer előnyeit a prototípusok legyártásában.

A digitalizálás mellett a vállalat nagy léptekkel halad előre az elektromobilitás terén is, és ezt a trendet a csoport legújabb autói is igazolják. A hannoveri vásáron a Volkswagen bemutatja a hálózatról is tölthető Passat GTE hibrid gépkocsit, valamint a hálózatról is tölthető Tiguan GTE hibrid tanulmányautót. Miközben a Passat GTE az első hálózatról is tölthető hibrid gépkocsi a Volkswagentől, amely limuzin és kombi változatban is rendelkezésre áll, a Tiguan a jövőbeni potenciális lehetőségeket lebbenti fel a szabadidő autók (SUV) kategóriában. A vásáron történő bemutatkozást a teljesen elektromos e-Golf teszi kerekké. Ez a gépkocsi az elektromobilitásnak és az összekapcsolhatóságnak a mindennapok során használható változatainak a Hannoveri Vásáron történő kiállítása közepette mutatkozik be. A mobil online szolgáltatások, a mozdulat vezérlés és a vezetőt segítő rendszerek jelzik a közeli jövő alapvető összekapcsolhatósági trendjeit.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink