Gyártók Ritkán látunk ilyet: veszteség után is erősödött a Tesla

Ritkán látunk ilyet: veszteség után is erősödött a Tesla

autopro.hu | 2016.02.11 11:05

Ritkán látunk ilyet: veszteség után is erősödött a Tesla

Furcsa fordulatot hozott a befektetők által várva várt Tesla sajtótájékoztatója: bár Elon Musk cége további veszteségekről számolt be, a részvények értéke emelkedésnek indult.

Hirdetés

Az elektromos autókat gyártó vállalatra már hosszabb ideje komoly tőzsdei nyomás nehezedik. Amennyiben csak a számokat figyeljük, legújabb jelentésükből sem látszik, hogy mitől változna a helyzet: 2015 utolsó negyedévében 320 millió dolláros veszteséget kellett elkönyvelniük, és a forgalom növekedése is alulmaradt az előzetes várakozásoknak - írja az Automobilwoche.

A menedzsment azonban a jövőre vonatkozó tervekkel meg tudta győzni a befektetőket, hogy nem kell negatív trend kialakulásától tartani. 2016 első három hónapjában a Tesla 16 ezer autó eladásával számol, a teljes évre vonatkozó értékesítések számát pedig 80-90 ezer között tervezik. Elon Musk elmondta, hogy még idén márciusban bemutatják a Model 3-at, melynek gyártása jövőre indulhat el. További jó hír a befektetőknek, hogy a Nevadában épített akkumulátorgyár is jó ütemben épül.

Sok múlhat a Model 3 típuson

A bizakodásra okot adó jövőképet felvázoló bejelentés hatására több mint 10 százalékot erősödött a Tesla részvényeinek árfolyama. A kérdés már csak az, hogy a 2003-ban alapított elektromos autógyártó meg tudja-e valósítani elképzeléseit, másképp fogalmazva képes lesz-e 2016-ban nyereséget felmutatni.

Kiemelt Partnereink