Gyártók Renault-Nissan, Mitsubishi: itt az első nagyobb együttműködés

Renault-Nissan, Mitsubishi: itt az első nagyobb együttműködés

autopro.hu/B.B. | 2016.12.20 06:30

Renault-Nissan, Mitsubishi: itt az első nagyobb együttműködés

A felvásárlás óta az egyik legfontosabb állomásként a gyártók bejelentették, a jövőben megosztják egymással az elektromos modellek platformjait.

Hirdetés

Nem csak a házon belüli költségcsökkentés az egyetlen ok, ami miatt a Renault-Nissan szövetség tagjai, és az általuk nemrég felvásárolt Mitsubishi úgy döntött, a jövőben közös alapokra építik fel elektromos autóikat. Az együttműködést az is indokolta, hogy a lépéssel a gyártócsoport zéró emissziós modelljei ezzel nagyobb veszélyt jelenthetnek a hagyományos meghajtású társaikra – már ami az eladási árakat illeti.

A felek eddig külön-külön végezték az e-autókkal kapcsolatos fejlesztéseket, most viszont az autonews.com szerint a költségek jelentős mértékben csökkenhetnek. Az összehangolt munka első állomásaként a Renault és a Mitsubishi a Nissan Leaf következő modelljének platformját kaphatja meg.

Az alapon túl a fő alkatrészekre (mint a motor, az inverter és az akkumulátor) is kiterjedő kooperáció a lap szerint hosszú távon akár ötödével is csökkentheti egy-egy Leafhez hasonló elektromos kocsi vételárát.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink