Gyártók Razziát tartanak a Porschénál a Volkswagen károsanyag kibocsájtási botránya miatt

Razziát tartanak a Porschénál a Volkswagen károsanyag kibocsájtási botránya miatt

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.02 13:19

Razziát tartanak a Porschénál a Volkswagen károsanyag kibocsájtási botránya miatt

A Porsche Automobil Holding SE nem zárhatja ki annak lehetőségét, hogy a német ügyészség nevében eljáró nyomozók a Volkswagen-csoport dízel-kibocsátási botrányához kapcsolják őket.

Hirdetés

A stuttgarti ügyészség megerősítette, hogy korábban a Porsche vezérigazgatóját, Hans Dieter Poetsch-t és egyik vezetőségi tagját, Matthias Müllert is kihallgatják a VW Csoport károsanyag kibocsájtási csalásával kapcsolatosan. Poetsch a Porsche éves ülésén kijelentette, hogy a vállalat szerint a vád alaptalan.

Egy Porsche szóvivő elmondta, nincs semmi rejtegetnivalójuk. Hozzátette, nem kaptak tájékoztatást arról, hogy az ügyészség tervezte a vállalat irodáinak átvizsgálását.

Poetsch, Müller és a korábbi vezérigazgató, Martin Winterkorn ellen jelenleg is nyomozás folyik. További két Porsche igazgatót már kizártak a nyomozásból, mivel egyikük sem dolgozott a VW csoportnál.

Jelenleg több nagy autógyártó, például a General Motors, a Daimler és a Fiat Chrysler is nyomozás alatt állnak, a vád szerint dízel járműveiket illegális szoftverekkel látták el, hogy megkerüljék a károsanyag kibocsájtási szabályokat – írta meg az autoweek.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink