Gyártók Profitjának megduplázásával kezdte az évet a Ford

Profitjának megduplázásával kezdte az évet a Ford

autopro.hu/B.B. | 2016.04.29 09:11

Profitjának megduplázásával kezdte az évet a Ford

Szinte nem is indulhatott volna 2016 jobban az amerikai gyártó számára: annyira jól fogytak a SUV-ok és pickupok, hogy az első negyedévben a megkétszereződött a vállalat nyeresége.

Hirdetés

Nagyon érzi a Ford az új divatot: nemrég elmagyarázta, miért lettek divatosan a városi terepjárók, most pedig fennállásának legnagyobb negyedéves profitjáról számolt be – utóbbinak legjelentősebb motorja a SUV-ok és pickupok értékesítése volt. 2016 első három hónapjában 2,5 milliárd dollár nyereséget könyvelhettek el. Ha sikerül megtartani a lendületet, a vállalat egész éves árbevétele meghaladhatja a tavalyit – ami szintén kiemelkedően sikerült.

Kisöprik a készleteket, hiszen még idén jön az F-150 megújult kiadása

A negyedéves sikert az olcsó üzemanyagárak, illetve a tengerentúlon megugró kereslet okozta: az Egyesült Államok vásárlói leginkább az F-150 modelleket keresték, amiből ráadásul még idén érkezik egy újabb kiadás, írja az autonews.com.

A gyártó a régóta nehézségekkel küzdő európai üzletrészének teljesítménye miatt is megnyugodhat kissé: az öreg kontinensen elért 434 millió dolláros adózás előtti eredmény már most meghaladja az egész 2015-ös értéket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink