Gyártók Növényi olajtól zöldül a Scania

Növényi olajtól zöldül a Scania

autopro.hu/P.M. | 2016.07.18 14:18

Növényi olajtól zöldül a Scania

A MotoGP Világbajnokság szervizparkjának szállítása a világ körül nem könnyű feladat. A Dorna nemzetközi sportszervezet összes logisztikai és fuvarozó partnerének megvan a maga kulcsfontosságú feladata a folyamatban. A Scania a szervizpark felszereléseinek szállításához szükséges tehergépkocsikat biztosítja.

Hirdetés

Arra törekszenek, hogy termékei a lehető legkörnyezetkímélőbbek legyenek, a fenntarthatósági intézkedéseik legújabb eredménye pedig a HVO alkalmazása. A HVO, azaz a hidrogénezett növényi olaj akár 90 százalékos CO2-csökkenést is nyújthat, miközben nagyobb teljesítményt biztosít a gázolajhoz képest. Ez az üzemanyag a Scania nehéztehergépkocsik teljes választékához alkalmazható, pontosan úgy, ahogy a MotoGP szervizparkjának szállításához használt járművek esetében is. Minden új Scania teherautó már eleve alkalmas a HVO használatára. A HVO teljes előállítási folyamata jóformán CO2-semleges, és ez az üzemanyag hidegen is tárolható, ami szintén csökkenti a CO2-lábnyomot.

A Dorna kiemelt célja, hogy a lehető legzöldebbé és legfenntarthatóbbá tegye a MotoGP Világbajnokságot, és a cég elégedett a Scania intézkedéseivel. Mindkét fél örömmel folytatja az együttműködést ebben az új fenntarthatósági projektben, kihangsúlyozva, hogy a MotoGP™ Világbajnokság a leginkább haladó szemléletűek és előremutatóan gondolkozók egyike.

– A Scania szeretne vezető szerepet betölteni a fenntartható fuvarozásra való átállásban – amire a jövőben minden bizonnyal szükség lesz és bekövetkezik majd. Örömmel és büszkén vállaljuk az együttműködést a Dornával ebben a projektben, megmutatva, hogy a fenntartható megoldások már itt és most rendelkezésre állnak, a járműgyártók, a fuvarozók és az üzemanyag-gyártók szoros együttműködésének eredményeként. Ebben az esetben a HVO a tökéletes megoldás, ahol fontos elvárás a megbízható működés és a „dízelszerű” viselkedés. Minden egyes alkalmazáshoz már elérhetők a zöldebb fuvarozást kínáló megoldások. A Dorna az első vállalat, amely kipróbálja ezt a megoldást Spanyolországban a Scaniával. Nagyon méltányoljuk ezt a kezdeményezést, amely azt mutatja, hogy ugyanaz az elképzelésünk a nehézfuvarozás környezeti hatásának csökkentését illetően – jelentette ki Jacob Tharna, a Scania Ibérica marketing-, értékesítéselőkészítési és értékesítéstámogatási igazgatója.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink