Gyártók Nem enged majd elaludni a VW Arteon

Nem enged majd elaludni a VW Arteon

autopro.hu/R.M. | 2017.05.11 14:46

Nem enged majd elaludni a VW Arteon

A Volkswagen legújabb autója mindent megtesz majd, hogy felkeltse a sofőrt, ha elaludna a volán mögött.

Hirdetés

Néhány hónapja mutatta be a Volkswagen saját autóinak legújabb vonalát, a VW Arteont. Az új modell a hírek alapján nem csak jól néz majd ki, de igen fontos, akár életet mentő funkciókkal is rendelkezik majd.

Elsőnek érdemes leszögezni, az Arteon nem lesz majd egy teljesen önvezető autó, de több, önvezető funkciója is lesz. Így képes lesz az egyenes autószakaszok vonalának követésére, kanyarodás rásegítésre és automata fékezésre is. Ami igazán érdekes és újdonság, az az autónak egy elalvást érzékelő, és megakadályozó funkciója.

Az Arteon képes lesz érzékelni, hogy hosszabb ideje sem a gázpedált, sem a féket vagy a kormányt nem érintettük, ezután pedig hangüzenettel és villódzó fényekkel próbálja felébreszteni a sofőrt. Ha egy idő után ez sem ér semmit, a jármű képes lesz a legközelebbi alkalmas helyen lehúzódni és leparkolni, más autókat érzékelve, és elkerülve. Ez mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény, főként, ha azt is hozzátesszük, hogy az Arteon már nyáron a piacra kerül a gyártó szerint - írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink