Gyártók Nehéz piacon lépett előre a VW

Nehéz piacon lépett előre a VW

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.07.26 09:21

Nehéz piacon lépett előre a VW

Miközben több gyártó is a haszongépjárművek iránti gyenge kereslettel bajlódik, a vállalat teherautóiból és buszaiból három százalékkal több fogyott.

Hirdetés

A haszongépjárművek szegmensét érintő több kellemetlen hír után megnyugodhatnak a Volkswagen-konszern teherautó-divíziójának dolgozói. A gyengélkedő kereslet ellenére a gyártó értékesítése három százalékos növekedését tudta elérni, sőt a kilátásba helyezett kartellezés miatti büntetés megfizetése alól is mentesül.

A kamionhirek.hu beszámolója szerint a németek teherautóiból és buszaiból összesen 90.140 darabot vásároltak. Ebből több, mint 39 ezer az MAN, bő 40 ezer pedig a Scania terméke volt. Ezen kívül tízezernél is több járművet adott el az MAN Latin America. Negyedévre bontva április és június között tekintélyes, 14 százalékos növekedést ért el a divízió 2016 első három hónapjához viszonyítva.

Ami az eladások földrajzi megoszlását illeti, a VW gyártmányai főleg az öreg kontinensen népszerűek: a németek Nyugat-Európában 15 százalékkal több teherautót adtak át új gazdáiknak, a mérleg másik serpenyőjébe viszont a szintén komoly piacnak számító Brazília kerül, ott ugyanis 19 százalékkal kevesebb üzletet kötött a konszern.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink