Gyártók Minden francia gyártónak utánanéznek?

Minden francia gyártónak utánanéznek?

autopro.hu/B.B. | 2017.01.17 06:30

Minden francia gyártónak utánanéznek?

Azt követően, hogy a Renault modelljeinek emissziója újra a hatóságok figyelmének központjába került, sajtóhírek szerint a Citroen és a Peugeot kibocsátásának vizsgálata lehet a következő állomás.

Hirdetés

Újabb, a VW-botrány kirobbanása utáni feszültséghullám uralkodik az autóiparban: a közelmúltban a németekhez hasonlóan manipulációs gyanúba keveredett Fiat Chrysler és Renault után újabb vizsgálatok indulhatnak több autógyártó ellen is. Franciaországban például a Renault-t követően a többi hazai gyártó is hatósági megkeresésekre számíthat – legalábbis erre utal, hogy a környezetvédelmi miniszter szerint nem kizárt, hogy más autógyártóknál is vannak szabálytalanságok.

Segolene Royal nyilatkozata szerint a Renault-nál akár szabálytalanságok sorát is feltárhatják a vizsgálatok, ami miatt – ha kisebb mértékben is – de hasonló problémák meglétére lehet következtetni más francia gyártóknál is. A miniszter nem nevezett meg konkrét vállalatokat, márkákat.

Bár tavaly júliusban a Renault több vizsgált modellje is a határértékeket betartva teljesítette az emissziós teszteket, vizsgálóbírók most azt fontolgatják, hogy eljárást indítanak a cég ellen.

A francia környezetvédelmi miniszter szavaival tovább borzolta az amúgy sem nyugodt autóipari kedélyeket: a legtöbb gyártó részvényei érzékenyen reagálnak a hasonló fejleményekre. A Renault, a BMW, a Daimler, a Peugeot, a VW, a Porsche és az FCA értékpapírjai is néhány százalékos eséssel kezdték a hetet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink