Gyártók Mindegy a márka, ha alkatrész kell, a Ford megcsinálja

Mindegy a márka, ha alkatrész kell, a Ford megcsinálja

autopro.hu/B.B. | 2017.01.24 14:31

Mindegy a márka, ha alkatrész kell, a Ford megcsinálja

Ötven év után újabb vállalattal bővül az amerikai gyártó szolgáltatói divíziója, az Omnicraft utángyártott alkatrészekkel látja majd el a piacot – nem csak Fordokhoz.

Hirdetés

Ford, Lincoln és lényegében bármilyen másik márka – a Ford hamarosan már nem csak saját autóihoz készít alkatrészeket, szinte bármilyen más típus szervizkor felmerült eszközigényét ki tudja majd elégíteni. Az újonnan alapított Omnicraft utángyártott alkatrészeket állít majd elő, a tervek szerint az esetek 85-90 százalékában képes lesz saját gyártású terméket felkínálni más márkák ügyfeleinek is.

A Ford a versenyképes árazású, minőségi alkatrészekre helyezi a hangsúlyt, mindezt pedig a saját szakemberei által végzett gyors beszereléssel kiegészítve próbálja még vonzóbbá tenni. Első körben 1500 különböző alkatrészt dobnak piacra, és 500 Ford és Lincoln kereskedőt vonnak be a programba. A tervek szerint a kontaktpontok száma néhány éven belül háromezernél is többre nő, írja az autonews.com.

Az Omnicraft első termékei között olajszűrők, fékbetétek, tárcsák és generátorok lesznek. A hosszú távú cél a részesedés növelése az alkatrészpiacon, a gyártó ugyanis már korábban is kiszolgált Fordon és Lincolnon kívüli márkákat szervizeiben, ám az ilyenkor szükséges cserealkatrészeket külső beszállítóktól szerezték be.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink