Gyártók Miért szerénykedik a Daimler?

Miért szerénykedik a Daimler?

autopro.hu | 2016.02.08 14:11

Miért szerénykedik a Daimler?

Az utóbbi időszakban már-már egyfajta diadalmenet kezdett kirajzolódni a Daimlerrel kapcsolatban, azonban a vállalat vezérigazgatója legújabb nyilatkozatában óvatosságra inti a közvéleményt.

Hirdetés

Épphogy bejelentették a napokban, hogy a sikeres tavalyi év után a vállalat történetének legnagyobb prémiumára számíthatnak a dolgozók, a Daimler első embere máris visszafogottabb nyilatkozatot tett. Bár Dieter Zetsche szerint 2016-ban is jó eredményekre lehet számítani, az emelkedés üteme kissé visszaeshet.

A vállalat vezetői idén az eladások további bővülését várják, amely Zetsche szerint annak köszönhető, hogy a tavaly bevezetett új modellek népszerűvé válása a mostani időszakban jelenik meg a statisztikákban. A jelenség januárban az értékesített autók számának kétszámjegyű növekedését eredményezte. A kedvező trendet az év második felében az új E-osztály piaci bevezetésével szeretnék fenntartani.

Dieter Zetsche - a számok alapján idén sem kell(ene) aggódnia

A tavalyi sikerekből nemcsak a vállalat alkalmazottjai, hanem a hitelezők is sokat profitálhatnak: az egy részvényre eső osztalék a tervek szerint a tavalyi 80 centről 3,25 euróra nő.

A vállalat által előrevetített januári eredményekből, az idei évre vonatkozó tervekből, valamint Dieter Zetsche mostani nyilatkozatából inkább az körvonalazódik, hogy az autógyártó vezetősége a rendkívül erős üzleti év után a befektetők fantáziájának túlzott szárnyalását kívánják megelőzni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink