Gyártók Mélyrepülésben lévő piacon épít gyárat a Daimler

Mélyrepülésben lévő piacon épít gyárat a Daimler

autopro.hu/B.B. | 2017.01.23 10:05

Mélyrepülésben lévő piacon épít gyárat a Daimler

200 millió euróból épít új üzemet a stuttgarti gyártó Oroszországban. Az új helyi kapacitással a Daimler német riválisaihoz zárkózhat fel, várva az orosz piac feléledését.

Hirdetés

Már tavaly júniusban folytak a tárgyalások a Daimler és az orosz hatóságok között egy építendő új üzemről, azonban akkor nem sok minden derült ki a tervezett beruházásról. Most viszont az orosz kereskedelmi és ipari miniszter jóval többet árult el a fejleményekről.

Az autonews.com szerint a Daimler oroszországi gyárának jövőre kezdődhetnek meg az építési munkálatai Moszkva közelében. Az új helyszínen valószínűleg évi 30 ezer kocsi készülhet – az utóbbi években ekkora nagyságrendben importáltak az orosz kereskedők csillagos modelleket, így alighanem az eddig az országba szállított példányok helyi összeszereléséről van szó.

A Daimler lépése a gyártási és szállítási költségek lefaragásán túl az orosz autópiaci pozíciók erősítését is szolgálja: bár a helyi eladások negyedik éve csökkentek, sok elemző és gyártó most már tényleg fordulatot vár Oroszországban. Ilyen például a BMW, ami az Avtotor szerződéses gyártón keresztül tart fent orosz gyártási kapacitásokat, míg a másik német rivális, az Audi szintén rendelkezik egy szedánokat és SUV-okat készítő telephellyel az országban.

Az orosz autópiac tavalyi teljesítményéről itt olvashat bővebben.

Kiemelt Partnereink