Gyártók Meglehetősen gyenge akkumulátorral érkezik a Honda elektromos autója

Meglehetősen gyenge akkumulátorral érkezik a Honda elektromos autója

autopro.hu/R.M. | 2017.02.28 11:45

Meglehetősen gyenge akkumulátorral érkezik a Honda elektromos autója

Az autógyártó továbbra is szeretne viszonylag olcsó típusokat piacra dobni, ez a terve a legújabb elektromos modelljével is, amely ezért cserébe mindössze 128 kilométerre fog eljutni egy teljes feltöltéssel.

Hirdetés

Idén tavasszal jelenik meg a Honda legújabb, teljes elektromos meghajtással felszerelt autója, a Clarity EV változata. Míg a többi nagyvállalat idén év végén, vagy jövőre, esetleg később szándékozik az első meghatározó elektromos modelljét a piacra dobni, addig a japán autógyártó szeretne egy kis előnyre szert tenni. Ez eddig egész jól hangzik, amíg meg nem látjuk az autó akkumulátorának hatótávolságát, amely mindössze 80 mérföld, azaz alig több, mint 128 kilométer.

A Honda azzal indokolja az elég gyengére sikerült akkumulátort, hogy elhatározták, két paramétertől semmiképpen sem fognak eltérni az autónál, az egyik a Clarity változatlan mérete, a másik pedig az ára. Egy ennél hatékonyabb akkumulátor pedig kivitelezhetetlen lett volna a méret és a költségek növelése nélkül - írta meg az electrek.com. Az autó ára egyébként valahol 35 ezer dollár körül mozog majd.

„A Honda márkanév alappillére a megfizethetőség, ettől pedig nem térhettünk el” – nyilatkozta SteveCenter, az amerikai Honda Motor környezeti üzletfejlesztés részlegének alelnöke.

Egyelőre nem tudhatjuk, mennyire fogja elriasztani a lehetséges vásárlókat a gyengébb teljesítmény. A közeljövőben pedig majd elválik, mik lesznek az igények az elektromos autóknál, mind a hatótávolság, mind pedig a költségek terén.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink