Gyártók Megkezdődtek a bértárgyalások az Audinál is

Megkezdődtek a bértárgyalások az Audinál is

autopro.hu/W.A. | 2016.11.16 12:37

Megkezdődtek a bértárgyalások az Audinál is

A hét elején megkezdődtek a jövő évre vonatkozó bértárgyalások a győri Audi Hungaria Motor Kft. és a mintegy hétezer tagot maga mögött tudó Audi Hungaria Független Szakszervezet között – mondta el lapunk érdeklődésére a cég kommunikációs vezetője.

Hirdetés

Az AHFSZ induló ajánlatában 55 ezer forintos alapbéremelést kér minden munkatársnak 2017. január elsejétől, és ezen kívül 650 ezer forint béren kívüli juttatást. A szakszervezet el kívánja törölni a munkáltató által vállalt befizetés éves felső határát az önkéntes nyugdíjpénztárba, továbbá javasolja, hogy a kormány által a munkáltatóknak biztosított szociális hozzájárulási adócsökkentést fordítsák át teljes mértékben béremelésre értesült a Kisalföld.

Kerestük az AHFSZ elnökét, aki a tárgyalások kezdeti stádiumára hivatkozva egyelőre nem kívánt nyilatkozni, ahogy az Audi kommunikációs vezetője is csak a bértárgyalások megkezdődésének tényét kívánta megerősíteni.

Mint ismert, a legutóbbi bértárgyalások nem voltak zökkenőmentesek, ám végül sikerült kiegyeznie a cégnek és a szakszervezetnek. Az idén áprilisban tető alá hozott megállapodás szerint a választható béren kívüli juttatások (VBK) éves kerete 2016-ban 570 ezer forint lett, a béremelés pedig az idei év első napjától járt. Azon dolgozók, akik 170-209 ezer forint között kerestek tavaly, megkapták a kért 20 ezer forintos emelést, míg akik 290 ezer forint fölött kerestek korábban, idén 15 ezer forintos emeléssel kalkulálhattak. Ezen szélső értékek közé további két lépcsőt iktattak be a megállapodó felek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink