Gyártók Megkezdődött a 400 lóerős Audi TT RS sorozatgyártása Győrben

Megkezdődött a 400 lóerős Audi TT RS sorozatgyártása Győrben

autopro.hu/G.I. | 2016.08.03 11:43

Megkezdődött a 400 lóerős Audi TT RS sorozatgyártása Győrben

Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója szerint vállalatuk sportosan kezdi a második félévet. A modell új fejlesztésű öthengeres motorja is hazánkban készül.

Hirdetés

Augusztus 3-án kezdetét vette az Audi TT RS Coupé és Roadster második generációjának sorozatgyártása: az első Audi TT RS Coupé arakék színben gördült le a gyártósorról. A sportos TT család csúcsmodellje is teljes egészében Győrben készül.

- Az Audi Hungaria számára fontos nap a mai. Biztos vagyok benne, hogy ez az Audi Sport modell szerte a világon megdobogtatja az emberek szívét, a miénket különösen, hiszen a TT RS-t Magyarországon, a mi munkatársaink gyártják - fogalmazott Peter Kössler.

Az új modellt 2016 áprilisában mutatták be a nagyközönségnek Kínában, a Pekingi Autószalonon. A 2,5 literes, öthengeres motor igazi modern klasszikus: sorozatban hetedszer választotta a nemzetközi szakújságírókból álló zsűri az „Év Nemzetközi Motorjának”. Az új TT RS generáció egy teljesen új fejlesztésű öthengeres motort kapott, melynek eredményeként 400 lóerős teljesítményével az Audi TT RS erősebb, mint valaha.

Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke és Arnd-Robert Sponagel, járműgyártásért felelős ügyvezető igazgató az Audi Hungaria munkatársaival az első új TT RS mellett

Az Audi Hungaria 2013-ban megnyitott járműgyárának éves kapacitása 160 ezer autó. Az itt dolgozó több mint 4 ezer munkatárs gyártja jelenleg az Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, valamint a TT Coupé és Roadster modelleket. Hamarosan új modellel bővül a járműgyártás termékpalettája, a jövőben az Audi Q3 is Győrben fog készülni. Már megkezdődtek az új modell gyártásának előkészületei, egy új 80 ezer négyzetméteres karosszériagyár épül Győrben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink