Gyártók Megfontolt névváltoztatás: a Tesla Motors már csak Tesla

Megfontolt névváltoztatás: a Tesla Motors már csak Tesla

autopro.hu/R.M. | 2017.02.03 11:29

Megfontolt névváltoztatás: a Tesla Motors már csak Tesla

A Tesla a napokban úgy döntött, végleg elhagyja a vállalat nevéből a ,,Motors” jelzőt, és simán Teslaként üzemel tovább. A cégvezér, Elon Musk azzal indokolta a változtatást, hogy túlléptek a Tesla eredeti küldetésén, és amin ma dolgoznak, az már meghaladja az autóipart.

Hirdetés

Kétségkívül egyre több területen kezd forradalmi munkába a cég, ilyen például a Solar City nevű napkollektor gyártó vállalat felvásárlása, amely egyébként jelenleg a legnagyobb az amerikai piacon, vagy a ,,Powerwall” és Solar roof” tervei, ahol lényegében egy önmagát árammal teljesen ellátó épületté változtatnák az erre beruházók otthonait, írta meg az autoblog.com.

Tavaly Elon Musk felfedte a Tesla második ,,mestertervét”, ahol már szinte csak az energiatermelés és tárolás volt a középpontban. Ennek ellenére a terv része volt a biztonságos önvezető autók gyártása is, továbbá egy autóbérlő rendszer, amivel a Tesla tulajok kiadhatják autóikat, ha nincs rá éppen szükségük.

Mindezek a tevékenységek, mint az akkumulátorgyártás, a napelemek beépítése az otthonokba vagy a mesterséges intelligencia jól mutatja, hogy a kaliforniai vállalat már rég több mint egy autógyártó. Ezek után érthető, hogy a ,,Motors” szó ma már nem fedi le cég teljes repertoárját.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink