Gyártók Még zöldebb az Audi Hungaria hője

Még zöldebb az Audi Hungaria hője

autopro.hu/W.A. | 2017.02.07 13:41

Még zöldebb az Audi Hungaria hője

Az Audi Hungaria Magyarország legnagyobb ipari geotermikus energia-felhasználója: a vállalat a zöld energiára történő átállása óta 100 GWh geotermikus energiát használt fel, amellyel 20 170 tonnával csökkentette széndioxid kibocsátását.

Hirdetés

A fenntarthatóság és hatékonyság az Audi Hungaria stratégiájának meghatározó eleme, így ösztönzésére nagy hangsúlyt fektetnek a mindennapi működés, valamint a gyártási folyamatok során is- mutatott rá Axel Schifferer, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős igazgatósági tagja. Hozzátette, a geotermikus energia felhasználásával hosszú távon biztosított a vállalat környezetkímélő tevékenysége, hiszen így hőenergia-szükségletük közel 70%-át széndioxid-semleges módon tudják fedezni.

A négykarikás gyártó két évvel ezelőtt teljesen új alapokra helyezte energiaellátását, és 2015 novembere óta a Bőnyi Hőközpontból kapja a megújuló geotermikus energiát. A Győri Geotermikus Projekt keretében az Audi Hungaria a PannErgy Nyrt. leányvállalatával, a DD Energy Kft.-vel kötött hosszú távú hőenergia szállítási szerződést a győri telephely geotermikus energiával történő ellátására. Az együttműködés 17 évre szól és opcionálisan 15 évvel meghosszabbítható.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink