Gyártók Még tovább gyorsít az Alfa Romeo

Még tovább gyorsít az Alfa Romeo

autopro.hu/B.B. | 2016.11.18 14:30

Még tovább gyorsít az Alfa Romeo

Az olaszok semmit nem bíznak a véletlenre: a Giulia kombi változata után újabb modellt harangozott be a gyártó, jöhet egy új crossover.

Hirdetés

Nem aprózza el az Alfa Romeo, hiszen újabb szegmenst célzott meg: ezúttal a rendkívüli népszerűségnek örvendő városi terepjárók piacára lépnének be a los angelesi autószalonon bemutatott újdonságukkal. A Stelvio névre keresztelt gép egy újabb megtestesülése a márka feltámadásának.

A nem titkoltan a német prémiumgyártók azonos kategóriájú termékei ellen tervezett jövevény az Egyesült Államokban is nagyot szólhat: az autonews.com szerint a két évtizedes kihagyás után az USA autópiacára 2014-ben visszatérő márka a Stelvioval alaposan magára irányíthatja a figyelmet. A feltűnésre pedig igenis szükség van, hiszen a gyártó összesen hatmilliárd dollárnyi befektetést hajtott végre, hogy 2018-tól már évente 400 ezer kocsit tudjon eladni.

A tervek szerint majd Olaszországban készülő gép kétféle motorral lesz kapható, a kétliteres turbós egység 280 lóerős lesz, akinek viszont ez nem lenne elég, választhatja inkább a 2,9 literes, V6-os 505 lóerős változatot is. A nagy teljesítmény ellenére a gép egészen takarékosnak ígérkezik, ugyanis ha a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás érdekében lehetőség van rá, egyes hengerek ideiglenesen felfüggesztik a munkát.

Az összkerékhajtású Stelvio és a szintén új Giulia modell között egész sok hasonlóság van: a két gép nem csak a gyártási helyszínen, hanem többek között a padlólemezen is közösködik, vagyis az olaszok igyekeztek minél alacsonyabbra fogni a márka offenzívájának költségeit.

Az európai debütálás időpontjáról és az árazásról még nem sokat tudni, a gyártó csak annyit tett egyértelművé, hogy az öreg kontinensen egy 2,2 literes dízel motorváltozat is a vevők rendelkezésére áll majd.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink