Gyártók Még izmosabb lett az eddig sem gyenge Lamborghini

Még izmosabb lett az eddig sem gyenge Lamborghini

autopro.hu/B.B. | 2016.12.22 14:30

Még izmosabb lett az eddig sem gyenge Lamborghini

Negyven lóerővel nagyobb teljesítményre képes a VW-konszernhez tartozó márka megújuló Aventador modellje. Az átszabott lemezek alatt komoly technológiai újítás rejlik.

Hirdetés

Nem csak a hétköznapi, százezres (esetleg milliós) darabszámban eladott gépek esnek át időnként ráncfelvarráson, hanem az olyan már-már ikonikus sportkocsik is, mint a Lamborghini Aventador. A típussal márpedig most pontosan ez történt, az így kapott S verzió leginkább az átszabott orr-részről ismerhető fel.

Persze nem csak az aerodinamikai módosítások jelentik a megújulást, hanem a márkánál először alkalmazott összkerékkormányzás is. A 2017-ben bemutatkozó újdonság ezen felül elődjéhez képest negyven lóerős plusszal gyarapodott, így a nulla-százas sprintet 2,9 másodperc alatt teljesíti.

A 350 kilométeres óránkénti végsebességre képes gép négyféle üzemmódot kínál, ezek a felfüggesztés, a motor, a sebváltó, és a kormányzás beállításait egyaránt megváltoztatják. Persze nem valószínű, hogy a százmillió forintot kóstáló autót gyakran látjuk majd a hétköznapokban, főleg a hazai utakon.

Lamborghini Aventador S
Kattintson, galériát is mutatunk az erőműről
Hirdetés

Kiemelt Partnereink