Gyártók Máris visszahívják a Bentley terepjáróját

Máris visszahívják a Bentley terepjáróját

autopro.hu/B.B. | 2016.11.26 06:30

Máris visszahívják a Bentley terepjáróját

A nem is olyan rég piacra dobott luxuskocsiban a műszerfal és az ülések rögzítésével lehet baj. Kellemetlen dolog ez egy több tízmilliós autónál.

Hirdetés

Csorba eshet a Bentley hírnevén: a gyártó visszahívni kényszerül az idén március és szeptember között piacra került Bentayga modelljét, mivel fennáll annak veszélye, hogy a kocsi műszerfalát és üléseit rögzítő csavarokat a gyártás során nem húzták meg rendesen. Bár a hiba egyelőre még nem érzékelhető, a gyártó nem szeretné, hogy az évek során meglazuljanak a problémás elemek.

Az esetre egy belső, szúrópróbaszerű vizsgálat világított rá. Igaz, egy esetleges baleset során a sérülések súlyosabbak lehetnek a nem száz százalékosan tartó csavarok miatt, eddig sem fogyasztói panasz, sem baleseti jelentés nem érkezett a gyártóhoz. A szervizbe terelés összesen 1619, többnyire az USA piacára szánt gépet érint.

A nem tervezett javítás azért is különösen kellemetlen lehet a gyártónak, mivel az aktuális SUV-divatnak megfelelően komoly marketingmunkával igyekeztek felhívni a figyelmet a piacokon nemrég bemutatkozó gépre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink