Gyártók Már csak párat kell aludni az új Opel-modell érkezéséig

Már csak párat kell aludni az új Opel-modell érkezéséig

autopro.hu/B.B. | 2017.01.19 14:16

Már csak párat kell aludni az új Opel-modell érkezéséig

Február elsején mutatkozik be a Crossland X, ami a GM modelloffenzívájának keretében a Meriva SUV-irányba terelt utódja lesz.

Hirdetés

Nem kell már sokat várni annak, aki nagy belső tereket kínáló, középkategóriás SUV-ot keres: február első napján mutatja be ugyanis az Opel a Crossland X-et. Az új modellel a gyártó a városi használatra szánt magasabb építésű kocsik iránt folyamatosan növekvő keresleti hullámot igyekszik kihasználni, írja az autonews.com. A márka első embere, Karl-Thomas Neumann szerint a szegmens értékesítései 2010 óta megötszöröződtek.

A Crossland X már ismerős lehet az Opel-szimpatizánsok számára, hiszen a kocsi készítői több részletet (például az eltérő színezésű tetőt) is a városi divatautónak szánt Adamtől vettek át. Az Adamnél persze jóval nagyobb kocsiról beszélünk, a csomagtér például a szegmens legnagyobbja, 410 literes. Ez a hátsó ülések sínen mozgatásával, azok lábterének rovására 520 literesre növelhető. A többek között parkolóasszisztenssel, head-up display-jel, adaptív LED-fényszórókkal, és 180 fokos hátsó panorámakamerával felszerelt gép a Mokka X modellel szemezők számára is érdekes lehet, mivel valamivel kisebb, de hasonló karakterű kocsiról van szó.

A Crossland X a GM és a PSA gyártók együttműködésében készül, hiszen a Peugeot 2008 és a Citroen C3 Picassoval azonos platformon osztozik. Az új Opel a spanyolországi Zaragozában készül majd.

Az Opel még tavaly hirdetett nagyszabású modelloffenzívát 2017-re: az év során hét teljesen új, vagy valamelyik mostani típust leváltó modell érkezhet a piacra.

Kiemelt Partnereink