Gyártók Már csak havi 260 milliót keres a Fiat vezére

Már csak havi 260 milliót keres a Fiat vezére

autopro.hu | 2016.03.01 13:45

Már csak havi 260 milliót keres a Fiat vezére

Sergio Marchionne 2015-ben harmadannyi pénzt vitt haza a munkahelyéről, mint egy évvel korábban, ám így is sokan szívesen cserélnének vele.

Hirdetés

Mindössze 10,03 millió eurót keresett az utóbbi években főként OEM-házasítási aktivitásával reflektorfénybe került olasz csúcsmenedzser. A tőzsdei hasznokat nem tartalmazó bére jelen értéken átszámítva összesen 3,1 milliárd forintnak felel meg. Valójában csupán 3,6 millió eurót tett ki a tavalyi éves alapfizetése, plusz 6,3 millió eurót kapott különféle ösztönzők jogcímén, 126 ezer 620 euró pedig útiköltségei fedezését szolgálta.

Noha az összeg a magyar átlagbérekkel aligha összemérhető, Sergio Marchionne valójában hatalmas deficittel zárta ezen a soron személyes költségvetését. 2014-ben ugyanis bő háromszor ennyi juttatást kapott. A 31,3 millió eurós értéket persze egy vaskos bónusz tornászta az egekbe: 24,7 millió euró járt azért, mert komoly szerepet játszott a Fiat és a Chrysler vállalatok összeboronálásában.

Mindezen információkat maga a vállalat tette közzé, hiszen nem mindenhol kezelik a hazánkban megszokott kiemelt diszkrécióval az ilyen adatokat.

Kiemelt Partnereink