Gyártók Már a Subaru is tesztelheti önvezető autóját Kaliforniában

Már a Subaru is tesztelheti önvezető autóját Kaliforniában

autopro.hu/R.M. | 2017.02.16 06:07

Már a Subaru is tesztelheti önvezető autóját Kaliforniában

Újabb márkával bővül a kaliforniai önvezető autók csoportja, miután az állam törvényhozása megadta az engedélyt a japán autógyártónak. A Subaru automata kanyarodással, sávváltással, és egyéb funkciókkal bővítené autóit 2020-ra.

Hirdetés

Egyre kevésbé exkluzív azon autómárkák csoportja, amelyek önvezető járműveket tesztelhetnek Kaliforniában. Most egy japán autógyártóval, a Subaruval bővült a kör, ezzel ők lesznek az amerikai államban a 22. vállalat, amelyik rendelkezik ilyen engedéllyel.

A Subaru újabb modelljei már most is el vannak látva bizonyos önvezető funkciókkal az Eyesight rendszer keretein belül. Ezek többek között automata távolságtartást biztosítanak a jármű előtt haladó autóval szemben, vagy szükség esetén automatikusan lefékezik a járművet, megelőzve ezzel a balesetet. Ezt szeretnék új lehetőségekkel bővíteni, mint például automata fékezés, elindulás és haladás a forgalmi dugóban, vagy automatikus kanyarodás és sávváltás. Ezeket az úgynevezett félönvezető funkciókat már beépítenék a 2020-ban megjelenő autóikba – írta meg az autoblog.com.

Hogy a hamarosan kezdődő tesztek milyen önvezetést foglalnak majd magukban, egyelőre nem tudni, de az már most biztos, hogy a Subaru is beállt az olyan nagyvállalatok közé, mint az NVIDIA, a Ford, a Google vagy a Baidu.

Kiemelt Partnereink