Gyártók Közel ezer állást hirdet meg a Ford Romániában

Közel ezer állást hirdet meg a Ford Romániában

autopro.hu/B.B. | 2017.04.09 06:13

Közel ezer állást hirdet meg a Ford Romániában

Az autógyártó korábban már közölte, hogy a szomszédos országban készül majd az EcoSport, a mostani munkaerő-felvételi hullám a gyártásba kerülő szubkompakt SUV-nak köszönhető.

Hirdetés

Új munkahelyek sorát hirdette meg a Ford Romániában, mivel végéhez közeledik egy 200 millió eurós fejlesztés Krajovában működő üzemében. A beruházásnak köszönhetően ez év őszétől a Bukaresttől 230 kilométerre lévő telephelyen készülhet az EcoSport modell, értelemszerűen ez a megnövekedő munkaerőigény oka. A típus eddig Indiában készült, a termelés Romániába való áthelyezése az európai kereslet ellátását fogja megkönnyíteni, írja az autonews.com.

Nem a jelenleg meglévő 2700 munkahelyen túl létrehozni tervezett 976 új pozíció az egyetlen változás a szomszédban, a Ford szeretné minél jobban kihasználni az új gyártócsarnok nyújtotta előnyöket, ennek megfelelően további logisztikai és infrastrukturális fejlesztésekről tárgyal a román kormánnyal.

A Ford jelenleg a nem éppen életciklusának csúcsán álló B-Max egyterűt készíti Krajovában: a típus értékesítései Európában tavaly 12 százalékkal este vissza. Az EcoSporttal már egy jóval keresettebb modell gyártása kerül Romániába, hiszen a SUV-ból tavaly 44 százalékkal több, összesen 57.280 példányra talált vevőt a gyártó.

A termelési változásokról már egy éve lehetett tudni, annak okairól itt írtunk bővebben.

Kiemelt Partnereink