Gyártók Közel 400 új autókereskedést nyitna a Fiat az USA-ban

Közel 400 új autókereskedést nyitna a Fiat az USA-ban

autopro.hu/R.M. | 2017.02.07 15:39

Közel 400 új autókereskedést nyitna a Fiat az USA-ban

A Fiat Chrysler Automobiles azt tervezi, jelentősen bővíti amerikai autószalonjainak számát, amelyből jelenleg is több, mint 2500 van az országban. Az értékesítők nem igazán örülnek az ötletnek.

Hirdetés

A bővítés a Fiat azon terveinek egyike, amelyekkel megpróbálnak javítani a 2016-os évben elért csökkenő bevételeiken. Az biztos, hogy voltak már jobb évei is a Fiatnak, ezt jól mutatja az, hogy míg 2015 utolsó negyedévében az amerikai piac 13,5 százalékát fedték le, addig ez a szám 2016-ban 12 százalék volt.

Érthetően az amerikai autókereskedők nem támogatják az ötletet, hiszen a lakossághoz mérten így is sok az autószalon, így egy közelben nyílt új értékesítő akár tönkre is teheti a másikat. Egyes államokban ezt igen komolyan veszik, és akár törvényes úton is szembe szállhatnak majd a Fiattal, ahogy hasonló eset történt már korábban Texasban. Az autógyártó egyelőre nem tette közzé, hogy pontosan hova tervezi az új autókereskedéseket, ami meghatározó lesz az ügy további kimenetelében- írta meg a techtimes.com.

Kiemelt Partnereink