Gyártók Közel 300 ezer Dodge Grand Caravant hívhatnak vissza

Közel 300 ezer Dodge Grand Caravant hívhatnak vissza

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.17 06:31

Közel 300 ezer Dodge Grand Caravant hívhatnak vissza

A 2011-12-es évjáratú modelleknek kábelproblémái lehetnek, ami miatt bármikor kinyílhat a sofőroldali légzsák.

Hirdetés

A Dodge anyavállalata, a Fiat Chrysler Automobiles összesen 297 ezer Dodge Grand Caravant hív vissza a 2011-12-es évjáratból, potenciális sofőroldali légyzsák problémák miatt, amely véletlen légzsáknyílást okozhat. A probléma forrása valószínűleg egy kábeltől ered, ami rövidzárlatot kapott, így váratlanul kinyílhatnak a légzsákok. A visszahívás nem köthető a Takata légzsákbotrányához.

– A kábelek valószínűleg hozzádörzsölődhettek a kormánykerék borításához, rövidzárlatot okozva. Ez egy második rövidzárlatot okozott, ami véletlen kinyitotta a sofőroldali légzsákot – közölte az autógyártó.

Az FCA hozzátette, 13 kisebb sérülést okozott a légzsáknyílás ezekben az autókban, de arról nincs adat, hány jelzést kapott a cég összességében a hibáról. Az FCA-hoz nem érkezett be az ügyhöz kapcsolódó balesetről információ.

Az FCA júliusban tervezi elkezdeni a visszahívást, ami 209 135 Egyesült Államokban, és 87 703 Kanadában eladott Grand Caravant érint. A tulajdonosokat levélben értesítik majd a kampányról. Kereskedések szakemberei fogják megvizsgálni és szükség esetén kicserélni a vezetékeket, és akár védőburkolatot is tehetnek majd rájuk – írta meg az autoweek.com.

Kiemelt Partnereink