Gyártók Komoly emissziós pert vesztett a Nissan Dél-Koreában

Komoly emissziós pert vesztett a Nissan Dél-Koreában

autopro.hu/B.B. | 2017.02.13 14:23

Komoly emissziós pert vesztett a Nissan Dél-Koreában

Kisebb, dízelbotrány-gyanús esetbe keveredett a japán gyártó, hiszen a koreai törvények által tiltott gátlóberendezésekkel szerelte fel egyes modelljeit. Kisebb visszahívás is várható.

Hirdetés

Dél-Korea már több alkalommal is bebizonyította, hogy az emissziós határértékekkel, illetve a vásárlók ilyen jellegű megtévesztésével kapcsolatban nem ismer tréfát, és a Föld többi országához képest jóval nagyobb szankciókkal sújtja a gyanúba keveredett autógyártókat. Ezúttal a Nissan vesztett emissziós pert az országban, mivel a szigorú helyi törvényeknek nem megfelelő emissziós berendezéseket épített be termékeibe.

A Nissan érintett gépeiben bizonyos körülmények között szoftveresen állította le a motorból távozó anyagok tisztítását, ami miatt túlzottan megugrott a nitrogén-oxidok kibocsátása. Az ügy miatt leáll a gyártó egyik népszerű modellje, a Qashqai értékesítése, a még tavaly kezdődött per további következménye ezen felül egy 280 ezer dolláros büntetés, valamint 871 jármű visszahívásának hatósági elrendelése.

Mivel a Nissan módszere más országokban nem számít szabálysértésnek, részben érthető a gyártó álláspontja, mely szerint semmilyen illegális eszközt nem alkalmaznak autóikban. Azt az autonews.com szerint egyelőre nem tudni, milyen konkrét lépésekkel reagál a gyártó a bírósági döntésre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink