Gyártók Kokain miatt kapták el a VW egyik vezetőjét

Kokain miatt kapták el a VW egyik vezetőjét

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.16 09:01

Kokain miatt kapták el a VW egyik vezetőjét

Japán autóipara újabb drogbotránytól hangos, miután a Volkswagen Japan egyik vezetőjét őrizetbe vették állítólagos droghasználat miatt. A német Thomas Siebert elismerte, kokaint használt.

Hirdetés

A tokiói média szerint a rendőrök és a vámosok egy füles alapján rohanták le a német igazgató házát, és a gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Hatósági források szerint Siebert azt mondta a nyomozóknak: „beismerem, hogy kokainoztam, de nem használtam semmi másfajta drogot.”

A hivatalos vád, hogy a vezető stimuláns drogokat használt.

Thomas Siebert, a Volkswagen Japan vevőszolgálati igazgatója. A cég elhatárolódott a történtektől, és kiadott egy rövid közleményt: „Mélyen sajnáljuk a tényt, hogy vállalatunk egyik alkalmazottja őrizetbe került egy személyes ügyből kifolyólag. Jelenleg az eset nyomozás alatt áll. Cégünk az üggyel kapcsolatban teljes mértékben együttműködő lesz végig nyomozás ideje alatt, és megtesszük a szükséges lépéseket, amint tisztázódtak a történések.”

A LinkedIn profilja szerint Siebert 2000 óta él Japánban, kivéve azt az összesen 2 éves periódust, amikor a Volkswagen China és Singapore vezetője volt. Több japán tapasztalata van, mint a többi ott dolgozónak, így ismernie kellett volna a szigorú szabályokat, amikor drogozni kezdett. Japánban az egyik legalacsonyabb a drogot használók száma az egész világon. A téma általában tabu, és nagyon szigorú zéró tolerancia van.

Legutóbb 2015-ben történt hasonló eset, amikor egy magas szintű Toyota vezér, Juile Hamp csomagot kapott az Egyesült Államokból, amit a japán vámosok kibontottak. Oxikodon tablettákat, erős ópiátokat tartalmazott, amik nyakláncnak voltak álcázva. Hampot letartóztatták, majd három hét őrizet után kiutasították Japánból. Jelenleg tanácsadóként dolgozik Amerikában.

Japánban akár a legminimálisabb mennyiségű drog használata vagy birtoklása is akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel járhat. Ha megbánja tettét, és jó ügyvédje van, Siebert csak reménykedhet, hogy három hét őrizet után felteszik az első Németországba tartó gépre, és sosem jöhet vissza – írta meg a Forbes.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink