Gyártók Kínai pénzből, Brémában éledhet fel a Borgward

Kínai pénzből, Brémában éledhet fel a Borgward

autopro.hu/B.B. | 2016.10.27 15:18

Kínai pénzből, Brémában éledhet fel a Borgward

A visszatérő márka gyárat építene a német városban, az első ott készülő autó már 2018-ban gazdára találhat.

Hirdetés

Régi-új autóipari szereplő térhet vissza Brémába: a Borgward képviselői megerősítették, hogy Brandenburg, Stuttgart és Bréma közül utóbbi mellett tették le voksukat. Az 1929-ben alapított, majd megszűnő autógyárat felkaroló kínai befektetők eurótízmilliókból építhetnek gyárat Brémában. A cég közlése szerint a német település is tett lépéseket, hogy a gyártás helyszínéül válasszák.

Bár a telephely pontos, városon belüli helyszíne még nem végleges, a 10 ezer négyzetméteres csarnok építése 2017 elején kezdődhet, az első kocsik pedig már 2018-ban legördülhetnek a gyártósorról. A BX7-es modellt az eleinte 50-100 főt foglalkoztató német üzem elkészültéig Kínában gyártják majd. A gép Európában kizárólag elektromos hajtással lesz kapható, a hajtásláncot a Bosch, a telepeket a Samsung készíti majd.

A Borgward a 4-500 kilométeres hatótávú kocsiból évente tízezer példányt szeretne értékesíteni, bár ennek eléréséhez valószínűleg még jópár évre szüksége lesz. Nagy tervekből nincs hiány, a 2015-ben újra életre kelt gyártó középtávon már évente félmillió kocsi értékesítésével számol.

Az egyik legfontosabb szempontról, az árazásról egyelőre nem tudni sokat. Az Automobilwoche szerint az értékesítési láncban (a Volvo új testvéréhez, a Lynk-hez hasonlóan) nagy szerepet kap majd az online kereskedelem.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink