Gyártók Kapaszkodjon: két és félmilliós prémiumot fizet a BMW

Kapaszkodjon: két és félmilliós prémiumot fizet a BMW

autopro.hu/B.B. | 2017.03.13 06:30

Kapaszkodjon: két és félmilliós prémiumot fizet a BMW

Ismét megelőzte a bajor gyártó a Daimlert, ezúttal az előző üzleti év eredményei miatt kiosztott prémiumok terén. Bár az idei jutalom még mindig kisebb, mint a tavalyi, a vállalat így is kéthavi átlagbérnek megfelelő összeggel köszöni meg dolgozóinak a 2016-os erőfeszítéseket.

Hirdetés

8095 euró és 50 cent – ekkora prémiummal számolhatnak a BMW dolgozói a 2016-os év lezárásaként. A gyártósori alkalmazottak esetében a két és félmillió forintos extra juttatás kéthavi bérnél is nagyobb összegnek felel meg, sőt az Automobilwoche szerint a gyártó fejenként további 900 eurót is kioszt, ami az előretervezés jegyében egy nyugdíjalapba kerül.

Nem kizárt, hogy a gyártó által fizetett idei prémiumok között lesz eltérés, hiszen a közölt 8095,5 eurós adat a németországi kifizetések (szakmunkásokra vonatkozó) minimumát jelentik. A bajor márka tavaly sem volt szűkmarkú, akkor még a mostaninál is több, 8375 eurónak örülhettek a dolgozók – igaz, a 2015-ös eredmények anyagi honorálásakor a nyugdíjjellegű kiegészítés elmaradt.

A BMW-hez hasonlóan a Daimler németországi dolgozói sem maradnak üres kézzel, a 130 ezer szerződéses munkavállaló egyenként 5400 eurós összeggel gyarapodik. A VW-alkalmazottak is kapnak extra anyagi juttatást a 2016-os teljesítmény viszonzásaként, a dízelbotrány hatalmas költségei ellenére várhatóan a végleges összeg 2900 euró (nagyjából 900 ezer forint) lesz.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink